Semester i Sverige? Då är Dalsland det självklara alternativet. Oavsett vad du är ute efter på din semester, hittar du det i Dalsland.

Akvedukten i Håverud, ett av Dalslands mest besökta turistmål

Semestra i Dalsland – ett Sverige i miniatyr

Semester i Dalsland? Ja, då tänker nog de flesta på genast på Akvedukten i Håverud, Dalslands mest besökta turistmål med hundra tusentals besökare varje år, eller kanske att slussa på Dalslands kanal. Men Dalsland är mycket mer än så.

För den golfintresserade

Vill man ha golfsemester, eller bara ta en golfrunda under sin semester, så finns det i Dalsland tre golfbanor. Dagsholm Golfklubb, Melleruds Golfklubb och Forsbacka Golfklubb. Golfbanan på Forsbacka har dessutom rankats som en av de 50 bästa golfbanorna i landet och har under sommaren även ett golfproffs som ger gratislektioner. Oavsett i vilken ände av Dalsland man spenderar sin semester, så finns det ännu fler golfbanor inom en timmes bilfärd mot de angränsande landskapen Värmland, Bohuslän och i Västergötland.

För den naturintresserade

För den som gillar djur och natur, så är Dalsland verkligen perfekt att semestra i. Det finns massor med naturreservat, utsiktsplatser och vandringsleder som till exempel Pilgrimsleden och Karl XII:s väg. Pigrimsleden i Dalsland sträcker sig från Vänersborg i söder till Edsleskog och Svanskog i norr och är en vandring på över 100 kilometer. Den som vill njuta av Dalslands lugn och natur via vatten gör detta bäst via båt eller kanot i Dalslands kanal, som börjar i Köpmannebro.

För den fiskeintresserade

Dalsland är Sveriges sjörikaste landskap och kan erbjuda den fiskeintresserade allt. Spinnfiske, flugfiske, trollingfiske, eller vanligt mete. Fiska regnbågsforell i Ängebytjärnet, röding i Kornsjöarna och Lilla Lee, gös i Ellenösjön, Viksjön och Långhalmen, eller i Vänern där du har mer än 35 fiskarter.

För barnfamiljen

I Dalsland finns gott om aktiviteter för barnfamiljerna. Förutom att spendera tid i Dalslands underbara natur genom till exempel fiske eller hajk på vandringsleder, dressin eller kanot, så finns det Älgparker, gårdar med strutsar och alpackor, Gokartbana, fina badstränder och möjlighet att åka linbana högt över trädtopparna på Dalslands Aktiviteter och mycket annat.

Följ oss

Följ gärna Dalslandssemester på sociala medier för att få mer nyheter och tips om Dalsland. Vi finns på FacebookInstagram och Twitter.