Cykelsemester i dalsland, Sverige

Funderar du på en cykelsemester i Sverige i år? Då är en cykelsemester i Dalsland ett bra val för i Dalsland finns det massor med små vägar att utforska på cykel.

Dalslandsleden

Dalslandsleden är en markerad cykelled i Dalsland och tar dig igenom hela landskapet. Leden startar och slutar i Vänersborg och har en total sträcka på 360 kilometer och passerar Mellerud, Dals Långed, Åmål, Bengtsfors, Ed och Färgelanda. Dalslandsleden, som består mestadels av asfaltsväg, erbjuder fantastisk naturupplevelse då den går genom nationalparker, fjällnatur, skogar och slättlandskap.

Sevärdheter på Dalslandsleden

På din cykelresa genom Dalsland, på Dalslandsleden, passerar du sevärdheter och aktiviteter som kan vara värda att göra ett litet stopp vid.

Köp Cykelkarta Dalsland/Norra BohuslänCykelkarta

Ska du ut och cykla i Dalsland kan det vara bra att ha med en karta, så du inte missar något. Köp en Cykelkartan över Dalsland/Norra Bohuslän billigt från Bokus.

Cykelkartan är detaljerad och cykelleder är tydligt markerade. Det finns information om sevärdheter, rastplatser, badplatser och mycket mer. Dessutom finns telefonnummer och webbadresser till turistbyråer i området. Teckenförklaring på svenska, engelska och tyska.

Information

Vill du ha mer information om att semestra på cykel i Dalsland? Då kan vi rekommendera att läsa information från Svenska cykelsällskapetSweden by Bike och Dalslands Turist AB.

Ha en trevlig cykelsemester i Dalsland!